Potřebujete poradit s nákupem, dodací lhůtou, nebo správnou velikostí? Zavolejte na +420 733 531 518, nebo napište na info@jadbergwomen.cz. Monča nebo Ivča Vás rády uslyší.

Jak nosit elegantní kalhoty dámské

Dámské kalhoty

Nový rok je skvělou příležitostí pro přehodnocení vašeho šatníku a před jakýmikoli novými nákupy se chvíli zamyslete nad kousky, které nikdy nenosíte a nad outfity na které se vždy spoleháte a které máte rády. Nyní je ta správná chvíle se rozmyslet jaké kousky byste chtěla doplnit následující rok. Udělat si zkrátka takovou inventuru ve svém oblékání a promyslet si, zda není čas vyzkoušet něco úplně nového a dosud neokoukaného, vždyť život je hlavně o změnách a nových zážitcích a jednou z takových právě může být i úplně nový styl.
V jadbergwomen jsme zastánci konceptu „kapsulového šatníku“. V něm je velice důležité mít kvalitní základní kousky a k tomu přichystané outfity, v kterých se cítíte fajn.

Jedním ze základních kousků kapsulového šatníku jsou i dámské kalhoty a o nich dnes bude řeč.

blog-elegantni_kalhoty_damske-jadbergwomen-uzkefoto-blog

Nové dámské kalhoty se možná na první pohled nezdají jako vzrušující nákup, ale pokud pečlivě zvážíte kvalitu a střih, stanou se kouskem, který bude srdcem vašeho šatníku na mnoho let. Kolekce jaro/léto 2024 jsou plné nespočetných nápadů, jak kalhoty dámské nosit, od jednoduchých po ty, které na sebe strhávají pozornost. Jedna věc, kterou by měly mít všechny společnou, je důraz na prodloužení nohou společně s návratem k vysokým pasům kombinovanými s nohavicemi plandajícími o zem. Celek tak vytvářel krásnou postavu s iluzí extra výšky.

Jedním z nejpopulárnějších stylizačních prvků, je kombinovat široké kalhoty dámské s jednoduchým crop topem, košilí nebo tílkem. Super na tom je, že je opravdu snadné to zopakovat s kousky, které už pravděpodobně vlastníte a nejsou nutné další investice.

Přináším vám mého průvodce několika typy kalhot dámských, které budou v roce 2024 trendové. Zaměřila jsem se na styly, které jsou dlouhodobě aktuální a které budou velmi univerzální, pokud jde o celkovou stylizaci. Všimněte si, že všechny tyto outfity jsou poměrně jednoduché a snadno kombinovatelné.

Cargo kalhoty dámské
Ať už je milujete nebo nenávidíte, nelze popřít, že dámské cargo kalhoty se vrátily ve velkém stylu. Poslední rok byly opravdu oblíbené i mezi top celebritami a modelkami. Úžasná je kombinace s košilí, topem, ultra trendy vypasovanou oblekovou vestou a nebo halenkou v oversize střihu.

Blog-bezove-cargo-kalhoty-jadbergwomen-800x600 Blog-cargo-dziny-damske-taylor-jadbergwomen-800x600
Lněné dámské cargo kalhoty Layla s topem Ania a košilí Shania Cargo džíny dámské Taylor s vestičkou Suzi


Dámské kalhoty s pruhovaným vzorem

Pruhovaný vzor je novým trendem, který byl k vidění v kolekcích jaro/léto 2024, přičemž mnoho designérů hledá inspiraci pro svůj pruhovaný styl ve světě byznysu. U HUGO BOSS modelky nesly aktovky, nosily kravaty a dokonce měly v vlasech zapíchnuté propisky. Pruhované vzory jsou neutrální ale přitom slušivé a sexy sebevědomé. Rozhodně letošní must have styl pro sebevědomou ženu, nebo pro ty z vás, které sebevědomí hledají. Není nic přitažlivějšího než krásně oblečená sebevědomá žena, která si je jistá svých kvalit. Takovým patří svět.

Mrkváče kalhoty dámské
Dámské kalhoty mrkváče se v poslední době začaly stále častěji objevovat v našich každodenních outfitech, místo toho, aby byly vyhrazeny pouze pro obchodní schůzky a formální příležitosti, jako jsou svatby a oslavy. Vzhledem k tomu, že se staly jedním z oblíbených kousků, které nosíme pravidelně, začala se často objevovat otázka, jak sladit mrkváče kalhoty s ostatními kousky. Připravila jsem pro vás tipy, jak mrkváče nosit a kombinovat.

Blog-mrkvace-kalhoty-damske-Alskar-800x600 Blog-mrkvace-kalhoty-alskar-jadbergwomen-800x600
Mrkváče-Dámské kalhoty Älskar-Fotmální styl Dámské mrkváče kalhoty Älskar-Sportovní s košilí


Kalhoty mrkváče dámské ve sportovním stylu:
Přestože většina žen preferuje nošení mrkváčů s módními blůzami, můžu říci, že mrkváče kalhoty vypadají obzvlášť skvěle, když jsou nošeny sportovně. Pokud patříte mezi milovnice sportovního stylu, můžete dosáhnout skvělého outfitu s kombinací vašich kalhot s crop topem, tričkem, nebo sportovní košilí (například naše Bonnie) a bílými teniskami.

Mrkváče na formálno:
Tato rada je speciálně pro ty z vás, které čeká nějaká formální událost, ale nechtějí se oblékat moc tradičně. Vemte si naše mrkváče Älskar, k tomu pěkný top ke krku a sako. Vytvoříte tak formálně-neformální outfit, z kterého bude každý paf. Budete vypadat šmrcovně, aniž byste působila příliš oficiálně.

Dámské kalhoty mrkváče v zimě:
Je jasné, že je blbost v chladné zimní dny oblékat crop top, blůzu nebo košili, to ještě neznamená, že si nemůžete nastylovat mrkváče-ovšem pokud nejsou příliš krátké. Kalhoty můžete zkombinovat se slušivým rolákem a dosáhnete tak krásného a lehce formálního stylu, který bude opravdu sofistikovaný.

Neobvyklý look s mrkváčemi.
Pokud chcete vyzkoušet styl, který je odlišný a pozoruhodný oproti těm, o kterých jsme dosud mluvili, zkuste k mrkváčům použít tričko a koženou bundu. Kožená bunda dodá úplně jiný feel , a dodá vám úplně jiný styl, který byste jinak těžko získávaly.

Blog-damske-kalhoty-mrkvace-Alskar-Cerne-Doclanku-800x600 Blog-damske-kalhoty-mrkvace-Alskar-Cerne-Doclanku-800x600-1
Mrkváče-Dámské kalhoty Älskar-Outfit na chladné dny Dámské mrkváče kalhoty Älskar-Sportovní look s topem


Office look s kalhotami mrkváče.
Pokud jde o práci v kanceláři nebo formálním prostředí, můžu s jistotou tvrdit, že outfit s mrkváčemi je pro vás ideální. Obleky a vesty jsou nyní trendy v byznys prostoru a mrkváče si báječně rozumí se sakem. Výsledkem bude parádní a elegantní outfit.

Optické zúžení pasu s mrkváčovými kalhotami
Pro ty z vás, které si myslí, že váš pas není dostatečně úzký a jste s tímto stavem nespokojené, může nošení mrkváčů s tričkem nebo blůzou končícími v pase, pomoci vytvořit dojem štíhlejší postavy.

Široké kalhoty dámské
Široké kalhoty jsou téměř neustále v módě již od 70. let. Tyto pohodlné kalhoty s vysokým pasem nosily při různých příležitostech některé z nejslavnějších osobností každé éry. To ale není žádné překvapení. Široké kalhoty vypadají skvěle na každém - ať už chcete zdůraznit křivky nebo chcete štíhlý a prodlužující styl.

Dámské široké kalhoty dokonce získaly různé názvy jako Palazzos, zvonové kalhoty, Culottes atd., ale nakonec jde vždy o to samé - vzdušné a lehké široké kalhoty, které má každý rád. Takže pokud přemýšlíte jak je nosit, sestavila jsem pár tipů, jak stylizovat vaše outfity. Můžete vypadat skvěle, ať už je nosíte během pracovní schůzky nebo při neformálním dni venku s přáteli, nebo na rande.

Minimalistický styl
Minimalistický look je jedním z nejpopulárnějších stylů pro outfity se širokými kalhotami dámskými. Je to proto, že tyto kalhoty s širokými nohavicemi jsou minimalistické už ve své podstatě. Mají vysoký pas, obvykle v tlumených odstínech a skvěle ladí s dalšími minimalistickými kousky. Můžete proto použít jednoduchý crop top stejné barvy, abyste dosáhla dokonalého monochromatického a minimalistického vzhledu. Dalším způsobem, jak vytvořit minimalistický styl, je kombinovat široké kalhoty v barvě off-white s bílým tričkem nebo crop topem.

Blog-sikoke-kalhoty-s-vysokym-pasem-mika-800x600 Blog-damske-siroke-kalhoty-jadbergowmen-800x600
Dámské široké kalhoty Mika s lehkou košilí Bonnie Široké elegantní kalhoty-zimní outfit

 

Business Casual styl
Většina nápadů na outfit s širokými kalhotami na sociálních sítích vám ukáže, jak stylizovat dámské dlouhé široké kalhoty v byznys stylu. Kalhoty mají neutrální tóny, prodlužují nohy a skvěle vypadají, když je zkombinujete s pěknou košilí. Nebo si oblečte vestičku, košili a přidejte sako a vytvoříte úžasný a stylový byznys outfit, který vám bude každý závidět!

Pařížský styl pro široké elegantní kalhoty
Pařížský styl je dokonalou kombinací business casual stylu a minimalistického stylu. Představte si dlouhý top, nebo košili spolu se sakem a k tomu široké kalhoty s vysokým pasem. Na nohy boty s vysokými podpatky a baret - tak byste mohly stylizovat dokonalý pařížský pracovní outfit s širokými kalhotami. Monochromatické outfity vypadají také skvěle, odložte sako a vemte si jen košili a šik výrazné brýle.

Retro styl
Nostalgie za vintage oblečením je opět v kurzu.. A jelikož se trendy ze 70. a 80. let vrací, volba retro stylu by mohla být jednou z nejlepších. Ženy na konci 70. let nosily outfity se širokými kalhotami jak v ležérním, tak formálním stylu. Protože jednobarevné široké kalhoty mohou být monotónní, proč je nesladit s pruhovaným topem?

Sportovní styl
Kdo řekl, že outfity s širokými kalhotami dámskými mají být pouze formálního charakteru? Pokud je vám blízký sportovní styl stačí zkombinovat naše letní široké kalhoty se sportovní podprsenkou, nebo topem a jste připraveny! K tomu krátké pufované vestičky, nebo bundy a na nožky bílé tenisky a budete vypadat úžasně, sportovně a sexy.

Letní ležérní styl
Dámské široké kalhoty v letním, ležérním stylu jsou úžasným spojením elegance a pohodlí. Snad každá z nás při cestování ocení pohodlné a volné kalhoty, které nikde netlačí, jsou vzdušné, dělají krásnou postavu a navíc vypadají báječně a šik. Přesně takové jsou naše letní kalhoty dámské Roma. Lehký materiál, vymazlený střih, který dělá krásně dlouhé nohy a pěkný zadek a k tomu nastavitelná guma v pase. Co víc si přát? Pokud doplníte o tenisky a až dorazíte do cílové letní destinace o nazouváky, vytvoříte si tak báječný a stylový outfit, který je pohodlný a přitom elegantní a sportovní.

Blog-damske-letni-siroke-kalhoty-roma-jadbergwomen-800x600 Blog-siroke-letni-kalhoty-roma-jadbergwomen-800x600
Letní široké kalhoty Roma s vestičkou June Letní kalhoty Roma s crop topem


A nyní se podíváme na doplňky, které se vám budou hodit k vašim outfity se širokými kalhotami
Ačkoliv outfity se širokými kalhotami vypadají skvěle v minimalistickém provedení, přidání doplňků je může úplně povznést. Výběr správné obuvi k vašim širokým kalhotám je důležitý, protože tyto kalhoty bývají obvykle dlouhé až k podpatkům. Pro zvýraznění prodlužujícího efektu těchto kalhot je zkombinujte s vysokými podpatky pro dokonale šik a business casual vzhled. Na druhou stranu, nošení tenisek nebo sandálů, zejména s bohémským a street stylem, pomůže tónovat váš outfit a udělat jej uvolněnějším.

Celý sortiment dámských kalhot najdete zde.

handmade-modni atelier-big