Potřebujete poradit s nákupem, dodací lhůtou, nebo správnou velikostí? Zavolejte na +420 733 531 518, nebo napište na info@jadbergwomen.cz. Monča nebo Ivča Vás rády uslyší.

Vosí pas-odkaz Christiana Diora je zpět

Vosí pas s silueta přesýpacích hodin jsou zpět. Styl Christiana Diora se znovu vrací na výsluní.

Po druhé světové válce šokoval módní průkopník 20. století, Christian Dior, svět se svým návrhem siluety přesýpacích hodin, který radikálně proměnil ženské odívání. Kombinace výrazných boků a úmyslně zdůrazněné pasové linie evokovala jak staré módní trendy, tak inovativní pohled na ženskou siluetu. A není divu, že trend siluety přesýpacích hodin postavený na kontrastu výrazných boků a úzkého-vosího pasu se vrací na módní scénu.

A tento trend se nyní opět dostává na přední pozice. Po dekádách přeplněných oversize střihy a dalšími pohodlnými, ale trochu beztvarými svršky, je čas pro návrat k čistému a krásnému ženství.

foto-vosi-pas-sukne-blog-6.23-1200

Tento trend inicioval obdiv a související návrat ke klasické eleganci. Avšak letošní silueta přesýpacích hodin se nekloní k nadměrným a nenositelným kreacím. Namísto toho se soustředí na představení trendu z 50. let minulého století moderním ženám v jednoduché a praktické formě, která zdůrazňuje ženské přednosti.

Vosí pas hlásí velký návrat: Mnozí v tomto novém trendu vidí odezvu na pandemii covidu, která nás donutila nosit až příliš pohodlné oblečení, které sice nabídlo pohodlí, ale nijak nezaujalo svým stylem. Naše šatníky tak letos ožívají ženskou sexualitou a výraznými prvky ženskosti. A my bychom si to měli užít! Tento trend oživí letošní kolekce a snad uvidíme na ulicích více elegantních siluet, které kdysi inspirovaly Christiana Diora.

Klíčové prvky nadcházející sezóny jsou výrazná ramena, vosí pas a zvýrazněné boky. Tyto prvky budou vynikat na dobře padnoucích prodloužených sukních a to zejména s páskem. A pokud máte raději šaty, není problém, stačí je doplnit širokým páskem a máte vystaráno Toto je aktuální trend, který milovnice módy nesmí minout. Nezapomínejme ale i na zvýraznění boků, abychom dosáhly kýženého kontrastu. Široce střižené a dostatečně objemné skládané sukně do pasu, vyrobené z pevnějších a kvalitních materiálů zvýrazňující ženský pas, budou letos opravdovým hitem.

fotka-blog-vosipas-3 fotka-blog-vosipas-2


Tento trend je nejen krásný a elegantní a je opravdovou esencí ženskosti a najdete jej i v našich kolekcích, ale v našem provedení může být tento prudce elegantní a ženský styl i překvapivě pohodlný, protože sukně i dámské šaty máme opatřeny pružnou gumou, kde nic netlačí a budete se cítit celý den komfortně a krásně. 

Jedním z triků, jak snadno vytvořit vosí pas, je módní doplněk, který nyní zažívá neobvyklý úspěch - ozdobný pásek na šaty. Ten nemusí být nutně skrytý pod oblečením. Je možné jej nosit přes šaty, sukni, nebo košili. Dámský opasek má být dostatečně dlouhý, aby jste jej mohly pohodlně několikrát obtočit kolem těla a přesně to splňují naše nové pásky na šaty.

blog-pasek1-600x400 blog-pasek1-600x400-1


Tímto způsobem můžete elegantně a nenápadně vytvořit ideální pasovou linii pro prodlouženou košili, jednoduché tričko nebo top, nebo dodat vzdušnějším šatům nové tvary. A pokud jste dostatečně odvážná, můžete najít způsob, jak začlenit pásek do outfitu s mikinou, sakem nebo lehkou bundou. Pokud si k takovému hornímu dílu obléknete širokou sukni, je pocta Christianu Diorovi ihned patrná.

Další vychytávkou v tomto nastupujícím trendu budou krátké vestičky. Je to opět jasný odkaz k francouzské módní škole, kde vyloženě pánský kousek se zařadí do dámské garderóby a s rafinovaností a hravostí zaujme na první pohled. Poté si všichni říkají, jaktože nás to nenapadlo také?

Letošní léto bude opravdu krásné a po letech konečně rafinovaně ženské a elegantní. Proč nenaskočit na tento trend a neukázat naši ženskou krásu. My máme z tohoto vývoje upřímnou radost.